top of page
Пошук

27 жовтня - День української писемності та мови

Любіть красу своєї мови,

Звучання слів і запах слів:

Це квітка ніжна і чудова

З широких батьківських степів.

Всі каравани знайдуть воду

В краю пустель і злих негод:

Як річка, з роду і до роду,

Там мова з’єднує народ.

(Терень Масенко)


«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації.

27 жовтня в День української писемності та мови у Шандриголівському ліцеї Лиманської міської ради організовано низку заходів, приурочених цьому великому святу.

О 10:00 освітяни та учнівська спільнота долучились до обласного свята «Українська – мова єднання незламних!», а вже об 11:00 разом із майже 40 тисячами українців писали Радіодиктант національної єдності.

Ідея Радіодиктанту виникла 23 роки тому, його у 2000 році започаткувала команда Українського радіо з метою об'єднати всіх українців. Завдяки радійній трансляції та інтернет-доступу до Радіодиктанту можуть долучитися люди з будь-яких куточків світу. Перевірити свої знання можна як в Україні, так і поза її межами. Якщо з якихось причин ви не змогли приєднатися до написання Радіодиктанту, пропонуємо вам скористатися покликанням(https://www.youtube.com/watchv=vPuAVtmznBs&list=PLk9zxR19p3VIBYOagWvz0tBG1ab-f7heC).

Також здобувачі освіти мали можливість долучитися до онлайн заходів, організованими вчителями української мови Шандриголівського ліцею.

Відзначення Дня української писемності та мови дало змогу доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищити рівень власної мовної культури.




bottom of page