top of page
Пошук

28 червня - День Конституції України

День Конституції України – це одне з найбільш значущих свят нашої країни з точки зору процесу державотворення. Сьогодні цей день особливо важливий для нас, у часи, коли Україна бореться за свою державність.

Конституція – це основний Закон держави, що має найвищу юридичну силу і встановлює засади політичної, правової та економічної систем держави.

«Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю» - зазначено у статті 3 Конституції України.

З нагоди відзначення 27-ї річниці Конституції України класоводами та класними керівниками Шандриголівської ЗОШ проведені такі заходи:

1-4 класи – виховні години « Конституція України для дітей». Учні переглянули пізнавальне відео, за допомогою якого дізнались, що таке конституція і чому вона важлива для кожного з нас.

5-8 класи – виховні години з елементами вікторини ««Оберіг нашої державності»

З учнями 9 класу було проведено віртуальний журнал «Як писалась Конституція: історія творення», який підготували класний керівник Головчанська Т.О. та вчителька правознавства Шарова Л.А. Мета заходу: формування у дев'ятикласників правової культури, громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України, поширення знань про історію конституціоналізму.

10 клас - Відеоекскурс «Вимір історії часу».

11 клас – виховна година з елементами гри «Вимріяна поколіннями».

Учителем Захисту України для учнів 10-11 класів підготовлена віртуальна гра «Встав слово: Конституція України&ЗСУ», доступна за посиланням https://wordwall.net/uk/resource/58102279

День Конституції України — особливе свято для кожної людини, яка відчуває єдність з усією нашою нацією. Пропонуємо вам переглянути пізнавальне відео «Історія української Конституції» https://youtu.be/yHUv4jcTLLI та «Цікаві факти про Конституцію» https://www.youtube.com/watch?v=i6FnidIKOEQ

А також перевірити здобуті знання за допомогою вікторини https://learningapps.org/display?v=pfe7dgzuj23

Нехай наша Конституція залишається вічною гарантією нашої національної самостійності, самосвідомості та демократії. Разом ми здатні на все!



bottom of page