top of page
Пошук

Батько української комедії &Усеобіймаюче око України

29 листопада відзначається 245 років від дня народження письменника, громадського та культурного діяча, засновника жанру соціально-побутової комедії в класичній українській літературі Григорія Квітки-Основ'яненка.  

Григорій Квітка-Основ’яненко – перший класик художньої прози та соціально-побутової комедії в літературі. Як письменник, видавець, літературний критик і публіцист виступав в оборону художніх можливостей української літературної мови. У своїх творах він порушував питання про високоморальні та етичні якості людини, акцентував на особливостях національного характеру, специфіці мислення, вірувань, звичаях, побуту, на цінностях та ідеалах українців.

Напередодні, 25 листопада, відзначалось також 185-ти річчя від дня народження українського письменника, етнографа, фольклориста, перекладача, педагога - Івана Нечуя-Левицького. Творчість І. Нечуя-Левицького становить важливий етап у розвитку українського реалізму. Вперше в українській літературі автор зумів показати як соціальне середовище впливає на формування особистості. Твори письменника відзначаються виразністю і життєвою переконливістю у відтворенні картин життя українського народу, його історії.

Здобувачі освіти 10 класу разом з вчителем української літератури Катериною МАЛІКОВОЮ ближче познайомилися з постатями письменників та поділилися враженнями від прочитаних творів.

Пропонуємо звернутися до чаруючого слова українських митців та доторкнутися душею до їхніх творів!



bottom of page