top of page
Пошук

Всесвітній день письменника

3 березня у світі відзначають Всесвітній день письменника. Завдяки їхньому таланту втілювати свої думки на папері ми маємо змогу читати видатні твори, які завойовують серця мільйонів читачів. Літературний фронт в умовах війни з росією тримають багато українських сучасних письменників. Є серед них і такі, що стали до лав ЗСУ. Сміливо захищають нашу країну і пишуть про війну Валерій Пузік, Павло Вишебаба, Артем Чапай, Богдан Коломійчук та інші.

В цей день хочемо познайомити вас з першим в Україні історичним альбомом-мюзиклом про письменників. Створеним проєктом МУР за участі Сергія Жадана, гурту NAZVA, Євгена Яновича, Олени Кравець, Євгенія Дубовика, Хейтспіч та Сергія Мартинюка.

Цитуючи початок альбому «Ти [Романтика]»: "Ми написали тексти, написали музику, і роздали ролі героїв XX століття - нашим сучасникам. Бо ми вважаємо, що у минуле - можна дивитись, як у дзеркало... Ми писали цей альбом, чітко проводячи паралелі з сучасністю: В нас В. Сосюра - у Третій Штурмовій, Курбас - тримає "культурний фронт", поки на війні "майбутні режисери, драматурги, Корифеї...", а доля Тичина - нагадує долю людини на окупованих територіях, яка все ще намагається зберегти гідність, навіть за таких обставин, і зробити хоч щось для своєї нації. Хвильовий - той, хто не витримує "інформаційного потоку жахів і смертей", що несеться на тебе щодня, а Михайль Семенко - повчає слухачів дешевою провокацією, потім додаючи "Ну а публіці то що? Вона ласа до видовищ...".

Покликання на альбом https://youtu.be/AHxhKPp6xAk?si=NWuaWqSj3-heRBlu 


bottom of page