top of page
Пошук

День Героїв України

Щорічно 23 травня українці відзначають неофіційне свято - День Героїв України. Цього дня Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність і просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу. Це горде і одночасно сумне свято - багато українських героїв розплатилися життям заради своєї країни.

Воїни княжої доби, відважні козаки, отамани, гетьмани, самовіддані учасники усіх народних повстань проти утисків та свавілля, січові стрільці, вояки Української Народної Республіки, Організації українських націоналістів, Української галицької армії, Української повстанської армії, а також солдати й офіцери Збройних Сил України: вони ставали до бою й нищили ворога заради базової для Української Нації цінності ― Волі.

Учні Шандриголівської школи вшановують пам'ять полеглих героїв, згадують героїв-земляків та низько вклоняються усім тим, хто зараз стоїть на варті миру та спокою, та ціною власного життя виборюють право жити під мирним небом.

До Дня Героїв Український інститут національної пам’яті презентує серію інтернет-банерів, де на питання, що таке героїзм і що таке боротьба відповідають не лише відомі діячі минулого, але і наші сучасники, герої російсько-української війни.

Освітнє відео до Дня героїв

Слава Героям України!



bottom of page