top of page
Пошук

День захисників і захисниць України

1 жовтня — День захисників і захисниць України. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів.

У такий знаменний день вітаємо всіх чоловіків, хлопців, жінок та дівчат, всіх тих, хто стоїть на захисті кордонів нашої Батьківщини. Ви сильні, стійкі, сміливі і хоробрі. Нехай служба буде спокійною, мирною, а життя - яскравим, довгим, а в домі панує тепло, затишок і любов. Шана і слава захисникам і захисницям Вітчизни, слава Україні! Героям слава!

З находи відзначення цієї дати для здобувачів освіти Шандриголівського ліцею вже пройшла низка заходів.

29 вересня учні 2 класу здійснили віртуальну подорож до Краматорську, де відкрили виставку, присвячену героям АТО/ООС та Революції Гідності. Виставка має назву "Світлини безсмертя" та розташована у Донецькому обласному художньому музеї. Діти дізналися, що на ній було представлено 41 портрет загиблих учасників Революції Гідності та бойових дій на Донбасі. Всі вони — уродженці Донецької області, зокрема Краматорська, Покровська, Маріуполя, десятків інших міст. Учням стало відомо, що з портретів роблять плакати, зокрема величезні білборди, які розміщують у всій області. Діти вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.

У 3 класі пройшов урок-квест «Незламні йдуть до перемоги» до Дня захисників і захисниць України. Під час уроку діти проходили шлях незламних: розібрали значення слова «Козак», розгадували ребуси, відгадували видатних українців, а також згадували наших воїнів, які боронять цілісність нашої держави.

30 вересня 2023 року учні 5 класу Шандриголівського ліцею разом з керівником Шаровою Л.А. відвідали експозицію "Тобі я дякую герою за життя", присвячену ДНЮ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ віртуальної шкільної Зали Слави. Під час екскурсії діти ознайомились з біографією земляка Валерія Сала, який загинув від рук окупантів у 2014 році. По закінченню екскурсії учні декламували вірші-привітання з нагоди свята.

Для учнів 7 класу класним керівником Стрілець В.В. було проведено виховний захід «Під захистом Покрови». Учні ознайомилися з історією та традиціями відзначення усіх свят, які ми згадуємо 1 жовтня, декламували вірші, виконували завдання патріотичного квесту: відгадували пісні за мелодією, шукали слова, які пов’язані з темою Україна, відповіли на питання вікторини. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників та захисниць України, які віддали свої життя заради нашого мирного майбутнього.

Десятикласники під час інтерактивної вікторини "Ми - патріоти України" повторили історичні події козацької доби, пригадали події Другої світової війни, розглянули поняття "патріот України", "захисник України". Дійшли висновку, що справжній патріот захищає цілісність, суверенітет, традиції своєї держави

Для учнів 1-11 класів Катерина МАЛІКОВА провела інтерактивну гру «Факт чи фейк», під час якої здобувачі освіти іще раз впевнились, що герої поруч з нами! Що український народ надзвичайно дотепний, сміливий та непоборений! Покликання на гру https://docs.google.com/presentation/d/1URLZWxGl2wTMWfCHMXq1HqyMQQXDs1YT/edit#slide=id.p1

Вчителем предмету "Захист України" Миколою БАРАБАШЕМ проведено інтерактивний захід "Слава незламним", під час якого здійснили подорож в минуле та дізнались про історію свята, говорили про найкращі риси наших прадідів-козаків, закцентували увагу на тісний зв'язок наших пращурів та сьогоднішніх воїнів. Говорили про тих, хто боронить нашу землю та тих, хто дбає про тил. Під час вікторини "КвізТайм" систематизували знання про українську армію, та оборонну міць країни.

Дорогі наші захисники та захисниці! Зі словами вдячності до вас звертаються учні Шандриголівського ліцею:





bottom of page