top of page
Пошук

День слов'янської писемності і культури

Над озерами, річками,

На полянах лісових,

На стрімких високих горах,

На просторах степових, —

Де лише сіріє стежка

Або вкрився збіжжям лан,

Скрізь розкидались оселі

Наших прадідів слов’ян.


Писемність, мова – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання.

Що ж для кожного з нас значить рідна мова, слова, які ми чуємо, що можемо написати і прочитати? Дуже багато! Без цієї мови, без букв не було б нашої нації – українського народу, не було б ні історії, жодної великої дати, жодного великого імені.

День слов'янської писемності й культури. Це свято відзначається щорічно 24 травня, саме в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила й Мефодія, що заклали основу слов'янської писемності. Праці цих великих просвітителів стали спільним надбанням усіх слов'ян.

З нагоди вшанування Дня слов’янської писемності та культури з метою виховання школярів у дусі патріотизму, пошани до своєї історії, культури, мови у Шандриголівській школі було проведено низку заходів: «Мова – духовний скарб нації», «Апостоли слов’янської писемності», «Є мова - є нація», «Свято всіх слов’ян». Учні переглядали презентації, прослухали розповідь та обговорили інформацію про братів Кирила та Мефодія, які є засновниками слов'янської писемності, обговорили з самого виникнення письма до сьогодення, залюбки брали участь у мовних іграх та вікторинах «Рідна мова в іграх, віршах і загадках», «Віки творилась українська мова» та «Слов’янські сестри української мови».

Найвища честь – це бути українцем,

Болгарином, поляком, а разом

Слов’яни ми – а, це прадуба гільце

Праіндоєвропейських мов.




bottom of page