top of page
Пошук

День українського добровольця

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Але зароджуватися добровольчий рух почав задовго до 2014 року. Перегляньте наступне відео та переконайтеся в цьому! https://www.youtube.com/watch?v=hCEccaIkaZQ 

Сьогодні Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. https://www.youtube.com/watch?v=arW2_JSka14.

Наші добровольці своїми героїчними вчинками та самовідданою службою постійно доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Україну та її народ віддати найдорожче – своє життя. Щира подяка Вам, бійці-добровольці, за мужність, відвагу, патріотизм та незламність бойового духу.

Вічна пам’ять тим, хто поклав своє життя за Україну, її незалежність та цілісність.

https://www.youtube.com/watch?v=t5PU0O0gDfA – вірш Сергія Скальда, бійця, який у 2014 році після участі у Революції гідності вирушив добровольцем у зону АТО. Був учасником боїв у Авдіївці та розвідницьких операцій Добровольчого українського корпусу «Правий сектор»,  бійцем окремого полку «Азов» та одним з оборонців заводу «Азовсталь». Загинув 21 квітня 2022 року від наскрізного кульового поранення легень у вуличних боях за Маріуполь.


bottom of page