top of page
Пошук

День Української Державності


Сьогодні, 28 липня, українці вдруге відзначають День державності. У цього свята ще зовсім коротка історія, однак зараз воно набуло особливого значення. Повномасштабне росыйське вторгнення змусило нас зрозуміти існування Української державності як існування власного життя, як надію на щасливе майбутнє дітей, надію на свободу і мир серед вільних та мирних народів Європи.

Напередодні свята, 27.07.2023 найактивніша молодь школи долучилася до онлайн-лекції «Україна –війна в Європі», проведеної Міністерством молоді та спорту України спільно з Українським інститутом національної пам'яті в межах проєкту «Єдина Україна».

Кандидат історичних наук, співробітник Українського інституту національної пам'яті, Леся Бондарук наголосила, що сьогодні, у час, коли росія знову зазіхає на нашу країну конче необхідно пам’ятати історію свого народу та поширювати інформацію про руйнівну діяльність країни-агресора, щоб усвідомлювати, до яких тяжких наслідків може призвести байдужість та відсутність ентузіазму відстоювати своє.

Історія українського народу справді була історією без державності. Але це була історія боротьби, бо впродовж багатьох століть українці боролися за утвердження своєї державності і борються досі.

Багата історія України напряму повʼязана з Володимиром Великим, який 28 липня 988 року охрестив Русь і тим самим долучив її до європейської цивілізації.

Пропонуємо вам більше дізнатися про історію свята та його символіку, зосередити увагу на етапах державотворення та подивитись на відомих державотворців крізь призму сучасного: відвідати інстаграм-аккаунти Княгині Ольги, Володимира Великого, Ярослава Мудрого та інших та пограти в цікаві ігри! Тож переходьте за посиланням та вивчайте цікаву, хоча й нелегку історію нашого народу! https://read.bookcreator.com/jYgbFUv4iYYwMYT8YqM3uOhhKDb2/QXvXOP7-TyaNDi_SYfeHCw



bottom of page