top of page
Пошук

За покликом серця

День українського добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця, в скрутний для своєї держави час, стали на захист її суверенітету та територіальної цілісності.

Вшановуючи мужність та героїзм захисників та захисниць незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також з метою сприяння зміцненню патріотичного духу серед учнівської молоді, в нашому ліцеї відбулися наступні заходи: віртуальна виставка малюнків до Дня добровольців, доступна за посиланням https://youtu.be/NBF-GrkwgJE?si=Mwi-NZEs8W5PRB4p 

Та інтерактивні виховні заходи: для учнів 2-7 класів «Захисники за покликом серця» (організатор Малікова К.О.) та «Сила нескорених» для учнів 8 – 11 класів (організатор – учитель предмету «Захист України» Барабаш М.Г.; запрошені гості-спікери директор школи Барабаш Л.М., заступники директора Гринько І.М. та Малікова К.О., учитель історії Шарова Л.А.).

На початку заходів учні ознайомилось з інформацією про цей день та історію становлення добровольства в Україні, переглянули документальні відеорепортажі, почули розповіді про відомих добровольців, у тому числі і наших земляків. Обговорили риси, притаманні українським добровольцям. За допомогою інтерактивних ігор, вікторин та вправ перевірили здобуті знання. Під час активних дискусій дійшли висновку, що доброволець – це не просто вчорашній цивільний зі зброєю в руках, це ціла філософія з глибоким життєствердним змістом. Кожен, хто щиро та за позовом серця стає на захист рідної землі має право називатися воїном-добровольцем.

Нам, в свою чергу, надзвичайно важливо вірити у свою країну. Кожному. Змалку і до останніх хвилин життя. Мріяти про краще майбутнє і йти до цього. Разом. Боротися за свою мету, не відступаючи ні на крок. І пишатися тим, що поряд із нами – справжні герої.

Слава Україні! Героям Слава!


bottom of page