top of page
Пошук

СЕРПНЕВА 2023 «ОСВІТА ЄДНАЄ»

25 серпня 2023 року місто Київ у «Мистецькому арсеналі» вітав освітянську спільноту з усіх куточків України на Серпневій конференції 2023 «Освіта єднає», яка була організована Міністерством освіти і науки України.

Честь бути делегатом Серпневої 2023 від освітян Лиманщини була надана директору Шандриголівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Любові БАРАБАШ.

Протягом 8 годин тривала робота Серпневої конференції, під час якої на Головній сцені проходили панельні дискусії, в яких взяли участь педагоги, державні лідери, міжнародні партнери, представники громадських та молодіжних організацій, а в холах «Мистецького арсеналу» працювали локації «REстарт НУШ», «Коледжі майбутнього», «Діжиталізація», «Дошкілля», «Відновлення і відбудова».

Крім цього освітян вітали своїми квестами, подарунками до нового навчального року освітні платформи «Всеосвіта», «На урок», екосистема «AR Book», цифровий простір «EDDY» тощо.

Серпневу конференцію 2023 відкрили Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Міністр освіти і науки Оксен Лісовий, які презентували нове бачення трансформації освіти в Україні.

Під час проведення панельних дискусій освітяни обмінювалися ідеями та досвідом трансформації освіти, були обговорені такі питання, як виклики та можливості Нової української школи, відновлення та відбудова у сфері освіти; можливості використання штучного інтелекту в навчанні; модернізація дошкільної та професійної освіти. Велика увага була приділена питанню організації інклюзивного навчання, адже багато українських дітей потребують підтримки, зокрема і психологічної, яка є однією із ключових компонентів інклюзивного середовища. «Кожна людина, кожна дитина має відчувати, що вона важлива. Інклюзивне навчання – базова норма у цивілізованому світі.», підкреслила заступниця міністра освіти та науки України з питань дошкілля та безбар’єрності Євгенія Смірнова.

Завершилась Серпнева конференція 2023 церемонією нагородження освітян у номінації «Міць української освіти», які зробили вагомий внесок у розвиток української освіти під час війни. Серед тих, кому випала честь бути нагородженою, стала соціальний педагог освітньо-консультативного пункту закладу загальної середньої освіти № 5 Лиманської міської ради Ольга ЛЕТЕНКО, про роботу якої Міністр освіти і науки Оксен Лісовий сказав: «Для того, щоб розуміти рівень цього подвигу, треба просто пожить у Лимані. Я там жив. Я знаю, що це за місто. Там дуже мало вцілілих будівель. Там повністю зруйнована інфраструктура. Тому, організувати та вести в цих умовах навчальний процес - це щось неймовірне.».

Підводячи підсумки Серпневої конференції, Міністр освіти і науки Оксен Лісовий наголосив: «Освітня реформа - це не подорож в один день. Реформа в освіті - це безперервний процес, який потребує динамічності, гнучкості, змінності. Суспільство потребує модернізації. Тому роботу в освіті необхідно будувати з націленням на майбутнє.»



bottom of page