top of page
Пошук

Увага! Діти на дорозі

З 1 по 30 вересня 2023 р. в Україні пройшов традиційний місячник безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі». В усіх класах Шандриголівського ліцею були проведені бесіди, вікторини, онлайн-квести; розроблені безпечні дорожні маршрути.

Учні 1 класу переглянули відео "Дорога до школи. правила дорожнього руху. Я пішохід" з якого дізналися про правила дорожнього руху для пішоходів; відгадали загадки; пограли з тренажерами; малювали світлофор і дорожні знаки.

Учні 2 класу на годині спілкування “Правила дорожнього руху – моя абетка безпеки!” повторили правила безпеки для пішоходів, пасажирів та велосипедистів. Знання дорожніх знаків, правила поведінки у громадському транспорті, спорядження велосипедиста, правила безпеки пасажирів – учні вправно орієнтувались та впевнено відповідали на ці питання.

У 3 класі пройшла вікторина "Знавці дорожнього руху". Діти повторили правила поводження на дорозі і відгадували загадки про дорожній рух

Учні 4 класу переглянули навчальне відео, повторили правила дорожнього руху. Пограли в гру "Заплуталки" - відгадували слова пов'язані з транспортом.

До місячника Дорожнього руху в п'ятому класі була проведена дидактична онлайн-гра "Правила дорожнього руху".

У 6 класі під час бесіди з елементами гри «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!» діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки!

Семикласники долучилися до онлайн-квесту «Правила дорожнього руху». Учням було запропоновано перевірити свої знання, виконавши завдання 3 етапів: «Знавець знаків», «Автошкола», «Я – пішохід».

У 8 класі була проведена тематична година «Безпека дорожнього руху» Під час бесіди розв'язували ситуативні задачі, повторили правила за участю пішоходів та велосипедистів, переглянули дорожні знаки.

Для учнів 9 класу проведено заняття-практикум "Безпека учнів на дорогах. Дотримуйся правил дорожнього руху": подивилися відеоролик, переглянули презентацію, пригадали ПДР щодо користування транспортними засобами.

У 10 класі під час години спілкування "Про затвердження правил дорожнього руху. Повторення правил поведінки на дорозі, подвір'ї, у транспорті" здобувачі освіти обговорили обов'язки і права учасників дорожнього руху, причини і наслідки ДТП, повторили правила руху для велосипедистів.

У 11 класі пройшла виховна година "Безпека дорожнього руху". Учні повторили правила пішоходів, моделювали ситуації, які можуть виникнути на дорозі.

Завжди пам'ятай, твоя безпека - в твоїх руках! Якщо ти знаєш правила дорожнього руху і дотримуєшся їх - ти захищений.



bottom of page