top of page
Пошук

ІІІ етап Всеукраїнської школи громадянської і волонтерської участі «Агенти змін"

З 27 по 28 жовтня 2023 року у столиці нашої Батьківщини місті Київ проходив ІІІ етап Всеукраїнської школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін».

28 жовтня 60 змінотворців презентували реалізовані цьогорічні проєкти у соціальних, екологічних та культурно-мистецьких напрямах. 140 годин навчання, 37 реалізованих проєктів, 60 учасників і 1 842 залучені особи.

Серед представників учнівства, одна з трьох представниць Донецької області – учениця 9 класу Шандриголівського ліцею Лиманської міської ради, ГУСАК Каріна з презентацією проєкту «Янголи добра» (ментор ШАРКО Вероніка, педагог-організатор Шандриголівського ліцею). Проєкт, тривав чотири місяці (червень – вересень 2023 року) і був спрямований на допомогу людям похилого віку, представникам вразливих категорій, моральну та матеріальну підтримку всіх, хто цього потребує.

Окрім виступів, на учасників чекали заняття, які проходили в ігровій та творчій атмосфері із застосуванням неформальних інтерактивних методик «Leaning by doing» з досвідченими тренерами і запрошеними лекторами. Учасники відвідали музей науки на ВДНГ, обговорили «Глобальні цілі сталого розвитку», дізналися багато інформації про цілі розвитку держави на майбутнє, розробили міні проєкти щодо вирішення проблем подолання бідності в державі, якісної освіти, гідної праці та економічного зростання.

Підтримати здобувачів освіти завітали міністр освіти і науки України Оксен ЛІСОВИЙ, який неодноразово наголошував на ролі та активної громадської позиції молоді, представниця ПРООН Олена УРСУ, журналіст, письменник та громадський діяч Богдан ЛОГВИНЕНКО, президент МАН Станіслав ДОВГИЙ. Виступи були надзвичайно цікавими, пізнавальними, змістовними, корисними та натхненними.

Вітаємо ученицю Шандриголівського ліцею ГУСАК Каріну та її ментора ШАРКО Вероніку, які підготували змістовний проєкт, представлений на Всеукраїнському рівні та сподіваємось, що цей приклад стане натхненням для інших активних представників молоді Лиманської громади!





bottom of page